Hier alle verslagen en uitslagen zeilwedstrijden 2017.

Verslag Trappisten race 15 Oktober 2017

Op 15 oktober 2017 werd de Trappisten race gevaren. Het weer viel goed mee voor oktober, ruim 20° en regelmatig zon. De zuid – zuid westen wind was matig met enige variatie. Hoogwater was om 12:20 dat houdt in dat er niet veel water komt  ’t mooie weer en de windrichting zorgen er dan voor dat er zeker niet meer water komt dan de getijden tabellen voorspellen.

De opkomst was goed met  9 deelnemers, het was leuk een aantal nieuwe deelnemers te kunnen verwelkomen oa. twee Corbish Shrimpers precies dezelfde boten en da’s spannend. Een aantal vaste deelnemers moesten we helaas missen wegens pech; kapotte mast, vast zittende kiel, of niet te water.

De baan was als volgt:  Start tussen de boei voor ’t havenhoofd in ’t water en de boei op de wal, dan tussendoor de Baalhoek boeien, boei 67 stuurboord ronden, terug tussen de Baalhoekboeien, de boei voor ’t havenhoofd stuurboord ronden, de Paal tussen de Baalhoekboeien ronden en naar de finish (zelfde als de start). Het water kwam tergend langzaam op zodat op ’t moment van de start nog niet iedereen buiten was, de start uitstellen lag niet voor de hand aangezien er dan te weinig tijd over blijft om een serieus rondje te zeilen. De Alchemist en de Questron zijn hierdoor later gestart.

Er werd als altijd weer goeie strijd geleverd met de boten onderling maar vooral ook met de stroom. De strijd tussen de twee Cornish Shrimpers  was een ware matchrace.

De eerste prijs een grote fles Westmalle ging naar de Flits, de winnaar bij de scherpe jachten schipper Fred kreeg tevens een zwemvest. De Zeehaen die we erg waarderen om als enige platbodem de strijd aan te gaan kreeg ook een grote fles Westmalle ondanks ‘t feit dat Lode uiteindelijk de strijd om de finish te halen moest staken om op tijd binnen te kunnen zijn. De tweede prijs kreeg vijf Westmalle’s te kiezen uit dubbel of tripple, de derde prijs mocht vier Westmalle’’s kiezen  en de anderen elk drie.

 

 

De Sterke van Saeftinghe:

Een aantal jaar geleden is door Kris Cleys de prijs Sterke van Saeftinghe in ’t leven geroepen om de meest gewaardeerde zeiler van ’t voorbije seizoen te eren. Helaas is Kris dit voorjaar op veel te vroege leeftijd overleden. Kris heeft zich altijd met veel passie ingezet voor de zeil activiteiten bij onze club. Kris heeft De Vliegende mijl, de radar cup en de trappisten race ingevoerd. Kris motiveerde zeilers om mee te doen aan deze wedstrijden en deed de Jurering, hij had hier zelfs officiële bevoegdheid voor. We zijn Kris heel dankbaar voor alles wat hij voor ’t zeielen heeft gedaan,  ter ere van Kris is de jaarlijkse prijs omgedoopt in ”Kris Cleys de sterke van Saeftinghe” . De vernieuwde prijs  is na afloop van de Trappisten race uitgereikt aan de Wiebel ofwel de nabestaanden van Kris vertegenwoordigd door z’n vrouw Alien, Stephan en Charlotte. De plaquette wordt in de prijzenkast in het clubhuis ten toon gesteld zodat voor alle bezoekers van ’t clubhuis de herinnering aan de Kris in leven blijft.